Menu

Nieuws

05/07/2017

Innovatief managementteam bij Isola Belgium

Bjorn Verhoeven (37) // CBO (Chief Brand Officer)
 
Als radiopresentator, coach en manager bij diverse mediabedrijven zoals Medialaan (Qmusic & JOE) en Mediahuis (TVL) wist hij 20 jaar lang zowel strategische en creatieve communicatie, als branding succesvol te implementeren. Waar vroeger een marketingmanager werd gezocht in het managementteam, opteert Isola Belgium NV innovatief voor een Chief Brand Officer. In deze nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor het imago, beleving en merkbelofte van Isola Belgium NV. Dit op diverse vlakken van zowel marketing (on- en offline), sales, personeel, design, public relations en klantenservice. 
 
“20 jaar lang mocht ik mijn steentje bijdragen aan de innovatie van het radiolandschap, met de opstart van de eerste commerciële radio’s voor Medialaan. Nu ga ik graag de uitdaging aan om deze communicatie-, management- en marketingkennis te gebruiken in de bouwsector die ook voor een enorme innovatie en (r)evolutie staat.
ISOLA Belgium is een referentie in België als het gaat om isolatie, heeft een schat aan experten en uitstekende producten aan boord en wil meer dan ooit een sterk merk zijn met een ongeëvenaarde klantenbeleving. Wij zullen in alles een stap verder gaan en niet alleen een woning of project isoleren, maar onze bouwers en verbouwers goed informeren, adviseren en hen een unieke beleving geven als ze in aanraking komen met ons. Een perfecte begeleiding op economisch, ecologisch en esthetisch vlak is wat we beloven. Samen zoeken naar de optimale totale besparing en het verminderen van de voetafdruk voor het milieu zijn essentieel!”
 
 
Maarten Bostyn (36) en Herman Mullens (51) blijven op post als CEO’s.
 
Maarten Bostyn werd dit jaar nog uitgeroepen door JCI tot Jonge Limburgse Ondernemer van het jaar. De van origine West-Vlaming studeerde Rechten aan de KU Leuven en ging eerst als advocaat aan de slag. Hij verzeilde in Limburg door de liefde. Zijn schoonvader is Wilfried Blocken, de Zuid-Limburgse ondernemer die het bedrijf Isola heeft opgericht en groot gemaakt, onder meer door de uitvinding van producten als harde PUR-isolatie en Thermogran. In 2010 nam Maarten Bostyn samen met manager Herman Mullens het roer over bij de Tongerse fabrikant van thermische en akoestische vloerisolatie. Onder hun bewind zijn de cijfers van Isola de goede richting blijven uitgaan, zo verdubbelde de omzet ten opzichte van 2010. Het aanbod werd verbreed, met onder meer in 2013 het plaatsen van chape. 
 
ACHTERGROND // ISOLA BELGIUM NV

Isola is al ruim 30 jaar een gevestigde waarde qua akoestische en thermische isolatie. De grootte en flexibiliteit zijn de redenen dat nagenoeg alle grote projectontwikkelaars en bouwbedrijven met Isola in zee gaan. Zowel voor renovaties als nieuwbouwprojecten. We zijn dan ook pioniers met een patent.
THERMOGRAN
Isola Belgium bevestigt het imago van Limburg als groenste en stilste provincie en is de referentie in het gebruik van geluidswerend bouwmateriaal uit afval. 
Isola ontwikkelde Thermogran, een innovatief en duurzaam materiaal dat beter isoleert, zowel thermisch als akoestisch, dan wat de richtlijnen voorschrijven. Alleen al akoestisch behalen we een reductie van meer dan 30 dB. Dit wil zeggen dat het geluid van een drukke weg onderdrukt wordt tot het rustig vallen van een blaadje in je huis. Behalve dat Thermogran brandwerend is, kent het voordelen op het gebied van plasticiteit, consistentie, waterresistentie en belastbaarheid.
Dit gepatenteerd product is een droog granulaat, voor 93% ontwikkeld uit CFK-vrije restanten van polyurethaan waar bij toepassing geen droogtijd vereist is. Een doorgedreven recyclageproces in ons bedrijf in Tongeren ligt aan de basis. We recycleren dus oude materialen in de productie en maken daarmee nieuwe materialen die leiden tot een lager energieverbruik. Thermogran zelf is ook weer te recyclen. Het kan mee in het gewone bouw en sloopafval om na het vermalen te dienen als basismateriaal voor funderingen in de wegen. 
PUR
Als grondlegger van gespoten polyurethaan is Isola Belgium in dertig jaar uitgegroeid tot een innovatieve speler in isolatie. Toen Wilfried Blocken zijn bedrijf oprichtte in 1984, lag zijn focus op de productie van gespoten PUR en de recyclage van hardschuimplaten. Het productgamma van Isola is stelselmatig uitgebreid. In het aanbod zitten eigen producten om onder andere vloeren, wanden, spouwmuren en kruipkelders te isoleren, van Isola Pearls en Rubsonor tot Accorub en Ambistone. 


EIGEN BEHEER VAN PRODUCTIE TOT PLAATSING
Onze sterkte is dat we alles zelf produceren en organiseren vanuit onze eigen fabriekshallen en passieve kantoorruimte met minimale CO2 uitstoot in Tongeren. Ook de plaatsing van onze verschillende producten houden we bewust in eigen beheer. We hebben maar liefst 20 eigen plaatsingsteams in het volledige land waardoor we flexibiliteit, een goede opvolging en kwaliteit kunnen garanderen. Sinds enkele jaren bieden we ook traditionele cementgebonden chape en vloeichape aan, een compleet pakket voor vloeropbouw dus.


REFERENTIE
ISOLA Belgium richt zich op bouwbedrijven en architecten, maar verkoopt ook rechtstreeks op de particuliere markt. Diverse instanties meten de kwaliteit van de producten, zoals het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Op bouwwerven worden geluidsmetingen uitgevoerd door de studiebureaus Vinçotte, Venac en De Fonseca. Die moeten de verhoogde akoestische werking van Thermogran verzekeren. Project Zuidzicht aan de Blauwe Boulevard in Hasselt, Stayen in Sint-Truiden, Residentie De Commanderie in Bilzen, zorgcentrum Chateau d’Hamont, … het zijn maar enkele prestigieuze Limburgse projecten waar bouwbedrijven en projectontwikkelaars voor Isola kozen.